Ξενοδοχεία

Ξενοδοχεία

Το noKeys αποτελέι μια ολοκληρωμένη λύση διαχείρισης για μικρές ξενοδοχειακές μονάδες οι οποίες με την χρήση του θα μπορούν να λειτουργούν χωρίς ρεσεψιόν.

Το noKeys αποτελέι μια ολοκληρωμένη λύση διαχείρισης για μικρές ξενοδοχειακές μονάδες οι οποίες με την χρήση του θα μπορούν να λειτουργούν χωρίς ρεσεψιόν.

Οι μισθώσεις θα γίνονται τόσο μέσω των γνωστών πλατφορμών ενοικιάσεων (AirBnB, Booking.com), όσο και με άλλους πιο παραδοσιακούς τρόπους.
Το σύστημα έχει δυο πολύ σημαντικά χαρακτηριστικά που είναι

  1. η απομακρυσμένη διαχείριση του ξενοδοχείου
  2. η δυνατότητα να μην δίνονται κλειδιά στους επισκέπτες αλλά και στα συνεργεία που δραστηριοποιούνται στον χώρο.

Η πλατφόρμα αποτελείται από το hardware που εγκαθίσταται σε κάθε χώρο για τον οποίο απαιτείται ο έλεγχος της πρόσβασης (π.χ. δωμάτια, αποθήκες κ.α.) και το software που βρίσκεται εγκατεστημένο σε server στο cloud και προσφέρεται στον διαχειριστή του ακινήτου ως υπηρεσία (Software as a Service, SaaS).
Το hardware που τοποθετείται στους χώρους του ξενοδοχείου αποτελείται από τις ακόλουθες συσκευές:

  • Τον controller που αποτελεί το κέντρο του συστήματος και συνεργάζεται με την cloud εφαρμογή για την διαχείριση του κάθε χώρου.
  • Το πληκτρολόγιο που τοποθετείται έξω από την πόρτα εισόδου του χώρου.

Για την περίπτωση των ξενοδοχείων ένας από τους controllers του ξενοδοχείου θα συνδέεται με μια συσκευή IoT (Internet of Things) που θα έχει ως σκοπό να ξεκλειδώνει την κεντρική είσοδο του ξενοδοχείου όταν δεχθεί αναπάντητη κλήση από κάποιον εγκεκριμένο αριθμό κινητού.

Επιπλέον των συσκευών που αναφέρθηκαν απαιτείται η ύπαρξη ηλεκτρικής κλειδαριάς στην πόρτα του κάθε χώρου του καταλύματος που απαιτείται ο έλεγχος την πρόσβασης, ώστε να μπορεί να ανοιχθεί από το σύστημα noKeys.

workflow-nokeys

Πως λειτουργεί?

Ο τρόπος λειτουργίας του noKeys μπορεί να γίνει πιο σαφής (σχέδιο στα Περισσότερα)

feature-nokeys

Άλλες δυνατότητες

Ορισμένες δυνατότητες διαχείρισης της ενέργειας και άλλων λειτουργειών του ακινήτου

benefits-nokeys

Τι κερδίζει ο διαχειριστής

Ο διαχειριστής του ακινήτου με την υιοθέτηση της πλατφόρμας απολαμβάνει έναν αριθμό προνομίων